דף הבית » תוכניות תואר שני » לימודי תואר שני בהפרעות בתקשורת
לימודי תואר שני בהפרעות בתקשורת (M.A.)
הלימודים בתוכנית מתבצעים באחד מתוך שני אשכולות המתמקדים בתחומים שונים: שמיעה וקוגניציה, או תקשורת, שפה וקוגניציה. כל אשכול מספק התמחות מעמיקה בתחום ספציפי, מה שמאפשר לסטודנטים לבחור את המסלול המתאים ביותר לעניין ולמטרותיהם האישיות. בנוסף, ניתן לבחור תחומי התמחות (כגון, התפתחות הילד, אוטיזם, הגיל המבוגר, טכנולוגיות ברווחה ובריאות, מדעי המוח וההתנהגות) המאפשרים התמקדות בתחום תוכן מרכזי.
הכירו את הצוות שלנו






לקבלה למסלולים עם וללא תזה (מסלולים א’ ו-ב’)
תואר ראשון בהפרעות תקשורת ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 85 ומעלה.
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
∙ שני מכתבי המלצה – לפחות המלצה אחת ממליץ אקדמי.
דרישות נוספות
∙ ציון 80 במבחן כניסה באנגלית
∙ תנאי הכרחי למסלול עם תזה הינו ביצוע עבודה מחקרית במהלך התואר הראשון.
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.
לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים (תקנון הרשות ללימודים מתקדמים עמ’ 13).
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות.
מסלול ב’ עם פרויקט גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות.
לא בטוחים מה לשלב עם הפרעות בתקשורת?
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
במה תוכלו לעסוק בסיום הלימודים?
- עבודה במכונים אודיולוגיים
- ביצוע הערכות למטופלים
- תכנון אסטרטגיות טיפול
- תעסוקה במרכזי שיקום
- אבחון מטופלים
- טיפול במוסדות חינוך
- פיתוח טכנולוגיות שיקום
- המשך ללימודי דוקטורט
- פיתוח קריירה קלינית
- פתיחת קליניקות פרטיות
- עבודה בבתי חולים
- ועוד…
אם מעניין אותך לפתוח את עולם התוכן שלך, יש לנו כמה מסלולים בעולמות משיקים:
תואר שני בהפרעות בתקשורת עם התמחות בהתפתחות הילד – ניתן להתמחות בתכנים הקשורים בהתפתחות רגשית-חברתית של ילדים ובתהליכים רגשיים בחדר הטיפולים במקביל להעמקת הלימודים באחד מתחומי הליבה של הפרעות בתקשורת (שפה/שמיעה). התכנית מתקיימת בשיתוף פעולה עם התכנית הבינתחומית להתפתחות הילד.
תואר שני בהפרעות בתקשורת עם התמחות באוטיזם – ניתן להתמחות בתכנים הקשורים בהיבטים קוגניטיביים, תפסיתיים ורגשיים באוטיזם, במקביל להעמקת הלימודים באחד מתחומי הליבה של הפרעות בתקשורת (שפה/שמיעה). התכנית מתקיימת בשיתוף פעולה עם החוג לחינוך מיוחד.
תואר שני בהפרעות בתקשורת עם התמחות בגיל המבוגר – ניתן להתמחות בתכנים הקשורים בהיבטים פסיכולוגיים, רפואיים, וקוגניטיביים של זיקנה מחד והיבטים הקשורים תהליכי דיבור ושפה, בליעה, שמיעה ותקשורת מאידך. התכנית מתקיימת בשיתוף פעולה עם החוג לגרונטולוגיה (מדעי הזקנה).
תואר שני בהפרעות בתקשורת עם התמחות בטכנולוגיות ברווחה ובריאות – ניתן להתמחות בתכנים הקשורים לטכנולוגיות רווחה ובריאות בתכנית משותפת לחוג להפרעות בתקשורת ולחוגים נוספים בפקולטה לרווחה ובריאות. במהלך הלימודים הסטודנטיות.ים יעמיקו את הידע באחד מתחומי הליבה של הפרעות בתקשורת (שפה/שמיעה) במקביל להתמחות בתכנים הקשורים לטכנולוגיות רווחה ובריאות, תוך קידום ראיה אינטרדיסיפלינרית המייחדת את הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות.
תואר שני בהפרעות בתקשורת עם התמחות במדעי המוח (החל משנת תשפ”ו) – התמחות זו תספק הבנה מעמיקה בתהליכים המוחיים המעורבים בטיפול ושיקום ותאפשר את הטמעת הידע והעברתו בקרב קלינאי תקשורת בשטח ובמיוחד תקנה לקלינאיות התקשורת ידע בסיסי בתחום מדעי המוח וידע ספציפי בחקר המוח בתחומים כמו: המערכת האודיטורית, הוסטיבולרית, השפתית והבסיס המוחי לשיקום השפתי, האודיטורי והשפתי, ההתמחות תפתח לסטודנט.ית אפיקים רחבים ותעמיק את ההתמקצעות שלהם לצד אנשי המקצוע בתחום הרפואה והפרא-רפואה.
אז איך מתקדמים?
לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תוכניות דומות שיכולות לעניין אותך
רוצים ללמוד עוד? אנחנו כאן כדי לעזור
מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (:
