דף הבית » תוכניות תואר שני » לימודי תואר שני בלימודי אסיה
לימודי תואר שני בלימודי אסיה (M.A.)
בתוכנית הלימודים שלנו תזכו לחקור לעומק את כלכלות אסיה שצומחות בקצב המהיר בעולם, להבין את המהפכה הטכנולוגית המתחוללת ביבשת, ולרכוש תובנות ייחודיות על התהליכים המדיניים והתמורות התרבותיות שהופכות את אסיה לכוח עולמי מוביל בשורה של תחומים. נצייד אתכם בידע ובכלים קונצפטואליים מתקדמים שיעניקו לכם יתרון בשוק העבודה הגלובלי.
מה הופך את התוכנית שלנו לייחודית? ראשית, סגל המרצים שלנו, הכולל מומחים מובילים מעולם האקדמיה, המסחר והדיפלומטיה, בעלי מגוון ההתמחויות בתחום אסיה המודרנית והעכשווית. שנית, אנו מציעים הזדמנות ללמוד שפות אסייתיות מבוקשות כמו סינית, יפנית, הינדי וקוריאנית, שיפתחו בפניכם דלתות רבות בעתיד. שלישית, ניסיון עשיר בהכשרה והנחיית סטודנטים שהשתלבו בתחומי עיסוק בזיקה ישירה לאסיה.
השקיעו בעתיד שלכם ופתחו דלת לאפשרויות קריירה מרתקות בזירה הבינלאומית! הצטרפו אלינו עוד היום ותנו לעצמכם יתרון משמעותי בשוק העבודה הגלובלי של המחר.
לקבלה למסלולים עם וללא תזה (מסלולים א’ ו-ב’)
תואר ראשון בלימודי אסיה/מזרח-אסיה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה עם ציון של 76 ומעלה בחוג השני/מקבצים.
*מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בחוגים אחרים נדרשים לציון ממוצע של 80 ומעלה.
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
דרישות נוספות:
∙ ציון של 80 ומעלה בעבודת סמינר שהוגשה במהלך התואר ראשון (מסלול א’ בלבד)
∙ ראיון אישי עם ראש התוכנית
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.
לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, בלימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 28 שעות שבועיות סמסטריאליות (שש”ס) ובנוסף התלמידים נדרשים לכתוב עבודת תזה. כמו כן נדרשים 4-16 שש″ס לימודי שפה: לימודי שפה בהיקף 4 שש″ס יידרשו במצב בו סטודנטים למדו 6 רמות שפה בתואר הראשון. לימודי שפה בהיקף מרבי (16 שש″ס), יילמדו על-ידי סטודנטים ללא רקע בלימודי אסיה, שיידרשו ללמוד ארבעה קורסי שפה ברמת תואר ראשון. לשם הבהרה, קורס שפה ברמת תואר ראשון שקול ל-4 שש″ס וקורס שפה ברמת מ”א שקול ל-2 שש″ס. החוג מציע מלגות לתלמידי מ”א במסלול א’ במסגרת תוכנית המלגות “המרחב האסיאני”.
מסלול ב’ עם בחינת גמר/פרויקט גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36שש”ס. כמו כן, הסטודנטים יידרשו להיבחן בבחינת גמר מסכמת או להגיש פרויקט גמר לפי בחירתם. סטודנטים שיבחרו להיבחן בבחינת גמר, יבחנו בסיום הלימודים לאחר הגשת כל העבודות וקבלת כל הציונים על כל הקורסים (36 שש”ס). סטודנטים שיבחרו לכתוב פרויקט גמר (כתחליף לבחינת גמר) יידרשו ללמוד קורסים בהיקף של 34 שש″ס ולהגיש פרויקט גמר (2 שש″ס).
לא בטוחים מה לשלב עם לימודי אסיה?
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
במה תוכלו לעסוק בסיום הלימודים?
- ניהול קשרי חוץ
- תכנון אסטרטגיה גלובלית
- ניתוח דינמיקות מדיניות
- עיצוב מדיניות גלובלית
- עיסוק בתקשורת בינלאומית
- תפקידים במוזיאונים ובתרבות
- עיסוק בתחום התיירות
- אוצרות
- ניהול מרכזי תרבות
- מחקר ופיתוח בהייטק
- מחקר ופיתוח באקדמיה
- ועוד…
אז איך מתקדמים?
לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תוכניות דומות שיכולות לעניין אותך
רוצים ללמוד עוד? אנחנו כאן כדי לעזור
מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (:
