דף הבית » תוכניות תואר שני » לימודי תואר שני באנתרופולוגיה
לימודי תואר שני באנתרופולוגיה (M.A.)
באמצעות מחקר אתנוגרפי – התבוננות ותיעוד מעמיק של ההתנהגות החברתית – התלמידות והתלמידים צוללים לקשת רחבה של סיטואציות: מארגונים גדולים כמו בתי חולים, בתי משפט, או בתי ספר, ועד לסיטואציות ספונטניות בקניון, בחוף הים, או במטבח. הן לומדות איך לזהות היגיון תרבותי, ואיך לפענח את החידות שמעסיקות אנשים וארגונים: איך לפתח כשירות רב-תרבותית? מה מניע אנשים בשוק העבודה? ולהבדיל, איך מתכוננת זהות מינית?
המחלקה לאנתרופולוגיה בחיפה היא היחידה בארץ שמלמדת אנתרופולוגיה בלבד. בבית החדש שלנו בבית הספר לאמנויות, תרבות ופרשנות, המחלקה משלבת בסיס חזק במדעי החברה וחזון הומניסטי ברור, ומושך אליו אנשים ממגוון של תארים ותחומים. הלימודים מתקיימים בכיתות קטנות ואינטימיות, שהן בו בזמן מאוד מגוונות ומזמינות הפריה הדדית וגילוי מתמיד.
לבסוף, השילוב של תיאוריה, אתנוגרפיה ופרקטיקה, ההתעמקות בממשקים עם תחום הבריאות, בריאות הנפש ארגוני שינוי חברתי ועוד; לא רק מעשיר את המסע האקדמי, אלא גם מצייד בכלים איתם אפשר באמת להשפיע בעולם האמיתי.
לקבלה למסלול ללא תזה (מסלול ב’)
תואר ראשון בתחומים רלוונטיים ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
דרישות נוספות:
∙ ראיון קבלה אישי עם יו”ר ועדת מ.א. (לקראת הריאיון יישלחו במייל שני מאמרים – אחד בעברית ואחד באנגלית – ובמהלך הריאיון יתקיים עליהם דיון)
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.
לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות המחלקה.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)
למעבר למסלול עם תזה (מסלול א’)
המעוניינים לעבור למסלול זה יתבקשו להגיש הצהרת כוונות בנושא המחקר המבוקש בהתאם למסמך הנחיות. לאחר מכן, ועדת המ.א. של החוג תדון בבקשות ותחליט על בסיס הצהרות הכוונות וההישגים בלימודים במהלך השנה הראשונה של התואר. המעבר למסלול א׳ יתבצע עד סוף סמסטר א’ של השנה השנייה ללימודים.
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה) – היקף הלימודים במסלול זה הוא 38 שעות שבועיות סמסטריאליות.
מסלול ב’ עם בחינת גמר (ללא תזה) – היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. בסיום הלימודים לאחר סיום חובות השמיעה, הגשת כל העבודות וקבלת כל הציונים, ישנה בחינת גמר מסכמת. בחינת הגמר מסכמת ובודקת את הידע וההבנה בספרות האנתרופולוגית העדכנית. הבחינה תתבסס על רשימה ביבליוגרפית שתפורסם מראש.
בנוסף לקורסים חייבים סטודנטים של המחלקה להשתתף בפורום האנתרופולוגי, המתקיים מספר פעמים בסמסטר. הפורום הוא מפגש של קהילת האנתרופולוגים באוניברסיטה ואורחים נוספים שבו נדונות סוגות עכשוויות באנתרופולוגיה.
*קורסי החובה ניתנים ברובם בימי חמישי והחוג מאפשר ריכוז לימודים ביומיים בשבוע.
לא בטוחים מה לשלב עם אנתרופולוגיה?
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
במה תוכלו לעסוק בסיום הלימודים?
- פיתוח מלכ”רים
- עבודה בגופים ממשלתיים
- ייעוץ רב־תרבותי בינלאומי
- ניהול עמותות
- ניהול במגזר הציבורי
- פעילות בתחום החינוך
- עבודה בתחום הפרסום
- ייעוץ במשאבי אנוש
- ועוד…
אם מעניין אותך לפתוח את עולם התוכן שלך, יש לנו כמה מסלולים בעולמות משיקים:
אז איך מתקדמים?
לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תוכניות דומות שיכולות לעניין אותך
רוצים ללמוד עוד? אנחנו כאן כדי לעזור
מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (:
