לימודי תואר שני בבריאות הציבור (M.P.H.)

שנתיים, שלוש שנים
קמפוס הכרמל
לימודי תואר השני בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה מכשירים את דור העתיד של מנהיגים, חוקרים ואנשי מקצוע להתבונן ולטפל בסוגיות בריאות הציבור ממבט-על ובאופן הוליסטי, תוך התמודדות עם האתגרים המורכבים של תקופתנו.

התוכנית האינטרדיסציפלינרית הייחודית שלנו משלבת ידע מחקרי ויישומי ממגוון תחומים – בריאות, מדיניות, ניהול, תקשורת וקידום בריאות – ומעניקה לבוגרים.ות שלנו כלים מעשיים וחשיבה מערכתית להתמודדות עם משברים ואתגרי בריאות עכשוויים.

בוגרי ובוגרות התוכנית משתלבים ומשתלבות בתפקידי מפתח בניהול פרויקטים בריאותיים, פיתוח מדיניות בריאות, קידום בריאות הציבור וניהול במרפאות, בתי חולים וקופות חולים.

כל המסלולים שלנו מותאמים במיוחד לאנשים עובדים, עם יום לימודים מרוכז אחד בשבוע המעניק גמישות מקסימלית. אצלנו תזכו להתפתח מקצועית בסביבה אקדמית חדשנית, בהובלת סגל מוביל ושותפויות אסטרטגיות עם גורמים מרכזיים במערכת הבריאות, המקדמת חשיבה מקצועית ומיומנויות פרקטיות לקריירה מצליחה.

הכירו את הצוות שלנו

ד"ר אמסטר יונה
פרופ' אנדוולט רונית
גולדשטיין פבל, פרופ’
גסר-אדלסבורג ענת, פרופ’
ד"ר עו"ד מאיה פלד רז
פרופ' גלית וינשטיין

לקבלה למסלולים עם תזה וללא תזה (מסלולים א’ ו-ב’)

תואר ממוסד אקדמי מוכר בארץ או בחו”ל ברפואה, רפואת שיניים, וטרינריה, או תואר ראשון ממדעי הבריאות, החיים, הרווחה, החברה, רוח, חינוך ומשפטים בציון ממוצע של 82 וציון של 76 ומעלה בכל אחד מחוגי הלימוד (לאלה שלמדו במסלול דו-חוגי בלבד).

מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
אישור זכאות לתואר ראשון
מכתב המלצה אחד עדכני, בנוסח פתוח, חתום באופן ידני ממעסיק. הערה: עבור מי שסיימו את הלימודים האקדמיים בשנתיים האחרונות ניתן לשלוח המלצה ממעסיק או המלצה אקדמית.
שאלון אישי למועמדים

דרישות נוספות:
∙ ידע בסיסי במערכות מידע ושימושי מחשב.
∙ ראיון קבלה אישי לפי דרישות ביה”ס
∙ למועמדים לתוכנית התמחות במנהל מערכות בריאות – ניסיון רלוונטי של שנתיים ומעלה במערכת הבריאות.  בשאר התוכניות וההתמחויות תינתן עדיפות לבעלי ניסיון בעבודה.
*בוגרים אשר לא למדו במהלך לימודי התואר הראשון שלהם קורסים בסוציולוגיה/פסיכולוגיה תידרש השלמת מושגי היסוד באופן עצמאי ובאחריות הסטודנט. רשימת קריאה מומלצת להקניית ידע במושגי יסוד בסוציולוגיה באופן כללי ובהקשר של סוציולוגיה של בריאות ניתן למצוא כאן.
*בוגרים שלא למדו קורס בסיסי בביולוגיה/ אנטומיה – לא יידרשו ללמוד קורס השלמה, אך יצטרכו להשלים מושגי יסוד בתחום זה באופן עצמאי, באחריותם בלבד. ניתן להיעזר ברשימת הקריאה המומלצת להקניית מושגי יסוד באנטומיה, פיזיולוגיה, רפואה ובריאות. הספרים המומלצים שברשימה נמצאים בספריית אוניברסיטת חיפה.

תנאי קבלה ייחודים לתוכנית התמחות בביוסטטיסטיקה:
∙ מסמך קורות חיים
∙ ראיון קבלה

תנאי קבלה ייחודים לתוכנית התמחות מנהל מערכות בריאות:
∙ ניסיון תעסוקתי של שנתיים ומעלה במערכת הבריאות במעמד תחילת הלימודים (אוקטובר 2025).
*רופאים ורופאי שיניים בעלי רישיון לעסוק ברפואה/רפואת שיניים בישראל MD/DMD, יתקבלו ללימודים בכפוף להגשת מסמכים נדרשים לתיק מועמדות, אשר יועברו לאישור ראש תכנית: גיליון ציונים מלא מלימודי הרפואה, אישור זכאות לתואר ברפואה/ רפואת שיניים   MD / DMD, רישיון לעסוק ברפואה ושאלון למועמד.

*ניתן להירשם למסלול ללא תזה בלבדבתום שנה א’ ובכפוף לתנאים המפורטים בתנאי המעבר לשנה שניה במסלול עם כתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה), ניתן לעבור למסלול עם תזה.

תנאי קבלה ייחודיים להתמחות בפעילות גופנית מאמץ ובריאות:
∙ תואר ראשון באימון גופני ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 85 ומעלה.
∙ שיקולי ועדת קבלה וראיון או המלצות בהתאם לבקשת החוג. ראיון קבלה יתבצע על ידי  סגל החוג לפיזיותרפיה.

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.

מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)

*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

דרכי התקשרות למידע נוסף:
מייל: publichealth@UnivStaff.onmicrosoft.com
טלפון המזכירות: 04-8240519
וואטסאפ עסקי: 0535591036

מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליותוכולל כתיבת סמינריון אחד וביצוע עבודת גמר מחקרית (תזה(. הסטודנטים והסטודנטיות במסלול זה יעברו קורס הכנה לתזה.

מסלול ב’ עם בחינת גמר/פרויקט גמר (ללא תזה)**: היקף הלימודים במסלול זה הוא 42 שעות שבועיות סמסטריאליות. כתלות בתוכנית התמחות יוחלט אם הסטודנטים והסטודנטיות ייעברו מבחן גמר או ייכתבו פרוייקט גמר. הסטודנטים והסטודנטיות במסלול זה יעברו קורס הכנה לפרויקט/מבחן גמר.

 **מתקבלים עם תואר ברפואה MD ו/או תואר שני נוסף יוכלו לקבל פטור אקדמי בהיקף של 6 שש”ס, בכפוף להצגת גיליון ציונים מלא בעת הרשמתם, במסלול ללא תזה. בכל מקרה, היקף השעות לא יפחת מ-36 שש”ס לכל התואר במסלול זה.

הסטודנטים והסטודנטיות בשני המסלולים מחויבים במהלך הלימודים להשתתף בשני כנסים מדעים הקשורים לנושא התוכנית שלהם ובאישור ראש התוכנית. מתוך השניים, אחד לפחות חייב להיות כנס של בית הספר לבריאות הציבור ו/או כנס פקולטה. הכנס השני צריך להיות קשור לנושא ההתמחות שלהם ובאישור ראש ההתמחות.

בשנה הראשונה לומדים יום אחד בשבוע (יום ה’) בכל התוכניות/ההתמחויות.
בשנה השנייה גם לומדים יום אחד בשבוע (ד’ או ה’ לפי תוכנית הלימודים) בכל התוכניות/ההתמחויות.

– כולל לימודים דיגיטליים*
*בהיקף של עד 30%

דוגמאות לקורסים

ד"ר עו"ד מאיה פלד רז

הסדרה משפטית של קבלת החלטות בטיפול

מערכת היחסים בין מטפלים למטופליהם הינה כר פורה לדילמות קליניות ומוסריות, אשר זכו במהלך השנים להתייחסות והסדרה משפטיים –בהלכה הפסוקה, בנהלים ובחקיקה במשלביה השונים. במסגרת קורס זה תידון מסגרת משפטית זו, תוך התמקדות בהנחיית ההתנהגות המשפטית להתנהגות טיפולית "ראויה" בישראל והקניית כלים להסתכלות ביקורתית ולשיפור תהליכים.

ד"ר אמסטר יונה

קידום בריאות במקומות עבודה

קורס ייחודי זה יספק סקירה כללית של תחום הולך ומתרחב של קידום בריאות תעסוקתית בדגש על יישום של עקרונות בריאות הציבור בקידום בריאות במקומות העבודה. קורס זה יציג את הכישורים המעשיים הנדרשים לקידום בריאות כולל הערכת צרכי בריאות, הערכת סיכוני בריאות, ועיצוב ויישום פעילויות מקדמות בריאות. במהלך הקורס יכירו הסטודנטים התערבויות ספציפיות, כגון הפסקת עישון, פעילות גופנית, תזונה, ארגונומיה, עיצוב בניין בריא, וגהות תעסוקתית.

גסר-אדלסבורג ענת, פרופ’

תכנון אסטרטגי לשינוי התנהגות בריאותית

בקורס יוצגו האלמנטים המרכזיים בתכנון וביישום שיווק חברתי והגישה של "חריג חיובי" למטרת קידום בריאות. כמו כן יוצגו תיאוריות ומודלים התנהגותיים ותאוריות מתחום השיווק החברתי ודוגמאות שונות של קמפיינים תקשורתיים בקידום בריאות מרחבי העולם ומישראל, כולל מחקרים עדכניים המשלבים את הגישה של החריג החיובי בנושאים שונים בבריאות הציבור. הקורס יעסוק גם בסוגיות ערכיות ואתיות ובאתגרים המבדילים בין מסעות הסברה בנושאי קידום בריאות לעומת פירסום ושיווק של מוצרים מסחריים.

פרופ' אנדוולט רונית

ניהול מקצועות בריאות

במהלך הקורס יסקרו המקצועות השייכים להגדרה של מקצועות הרפואה והבריאות וננסה לענות על מספר שאלות מפתח השייכות לתחום. נראה את המשותף והשונה בין המקצועות השונים ונלמד כיצד ניתן להקים מרפאה ייחודית. תינתן נקודת מבט היסטורית, כיצד נוצרו המקצועות השונים. השונות בעולם בתחומים אלו, מקומם בעולם הרפואה. מהי עבודת צוות וכיצד ניתן לטייב אותה וחשיבותה לחולה המורכב בימינו? כמו כן נדון בנושאים מרכזיים המעסיקים את מערכות הבריאות היום בהקשר למקצועות הבריאות ובכלל.

לא בטוחים מה לשלב עם בריאות הציבור?

ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך 

אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.

תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>

במה תוכלו לעסוק בסיום הלימודים?

  • פיתוח מדיניות בריאות
  • ניהול פרויקטים קהילתיים
  • תכנון תוכניות בריאות
  • ייעוץ למערכות בריאות
  • עבודה במשרד הבריאות
  • תעסוקה בבתי חולים
  • השתלבות בקופות חולים
  • עשייה בעמותות בריאות
  • ייעוץ לחברות סטארטאפ
  • עבודה בארגונים בינלאומיים
  • הובלת יוזמות לשיפור הבריאות
  • ועוד…

אז איך מתקדמים?

 

בחירת
תואר

»

בוחרים את התואר שמעניין אותך. אפשר יותר מאחד!

 

הרשמה
לתואר

»

נרשמים לתארים שמעניינים אותך לפי עדיפויות

 

סטטוס
קבלה

»

עוקבים אחר סטטוס הקבלה באזור האישי

לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תוכניות דומות שיכולות לעניין אותך

לימודי תואר שני

קמפוס הכרמל

מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (: