לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית (M.A.)

שנתיים, שלוש שנים
קמפוס הכרמל
רוצה להזניק את הקריירה, להעמיק את ההבנה ולשכלל את היכולות בתחום העבודה הסוציאלית?

בית הספר לעבודה סוציאלית מזמין אותך לשפר את היכולת המקצועית שלך, לקבוע מדיניות ולסייע במימוש רעיונות חדשניים, בקידום רווחת הפרט, המשפחה והקהילה בה הם חיים.

התוכנית ללימודי תואר שני בעבודה סוציאלית כוללת התמחויות שונות, ובהן מנהיגות ושינוי חברתי, תחום קליני, טיפול בטראומה – קליני, תחום ילד ונוער – קליני, תחום טיפול זוגי ומשפחתי, תחום שיקום ובריאות קליני ותחום שילוב באומנויות. קשת רחבה של קורסים מרתקים, המרחיבים את הידע התיאורטי והמחקרי, מטפחים עצמאות אקדמית ומחקרית ומחדדים את הכישורים המעשיים בעבודה סוציאלית.

הכירו את הצוות שלנו

פרופ’ פרוינד ענת
פרופ’ גבירץ מידן עטרת
ד”ר אור חן קרן
ד”ר אינגדאו שלי

לקבלה למסלול עם תזה (מסלול א’)

תואר ראשון בעבודה סוציאלית ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 85 ומעלה.

מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
∙ קורות חיים מקצועיים (קובץ  PDF)
∙ קורות חיים אישיים (בקובץ PDF – תיאור המניעים האישיים לרצון ללמוד תואר שני בעבודה סוציאלית)
∙ תמונת פספורט (פורמט  JPG)
∙ שתי המלצות הנשלחות ישירות לבית הספר – רצוי אחת אקדמאית ואחת מקצועית
∙ מכתב הצהרות כוונות – במכתב (באורך עמוד אחד עד 2) יש להבהיר את הסיבות לבחירה במסלול המחקרי, את ציפיות המועמדים ממנו, ולפרט את היכולות האישיות אשר לדעתם יסייעו בהצלחה בהשלמת מחקר התזה.

דרישות נוספות:
∙ ניסיון של שנתיים ומעלה בעבודה סוציאלית לאחר התואר הראשון

למידע נוסף ולהנחיות להליך הגשת המסמכים באופן מקוון, נא להתעדכן באתר ביה”ס לעבודה סוציאלית >>

מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)

לקבלה למסלול ללא תזה (מסלול ב’)

תואר ראשון בעבודה סוציאלית ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.

מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
∙ קורות חיים מקצועיים (קובץ  PDF)
∙ קורות חיים אישיים (בקובץ PDF – תיאור המניעים האישיים לרצון ללמוד תואר שני בעבודה סוציאלית)
∙ תמונת פספורט (פורמט  JPG)
∙ שתי המלצות הנשלחות ישירות לבית הספר – רצוי אחת אקדמאית ואחת מקצועית

דרישות נוספות:
∙ ניסיון של שנתיים ומעלה בעבודה סוציאלית לאחר התואר הראשון

למידע נוסף ולהנחיות להליך הגשת המסמכים באופן מקוון, נא להתעדכן באתר ביה”ס לעבודה סוציאלית >>

מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)

*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. תוכנית הלימודים כוללת פרקטיקום (התנסות מעשית).

מסלול ב’ עם מטלה מסכמת/פרויקט גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 40 שעות שבועיות סמסטריאליות. תוכנית הלימודים כוללת פרקטיקום (התנסות מעשית).

דוגמאות לקורסים

פרופ' נינה קורן-קריא

גישות עדכניות להערכת יחסי הורים-ילדים

מטרת הקורס: להקנות לסטודנטים הכרות עם מספר שיטות הערכה הנוגעות למערכות יחסים בין ילדים והורה כלי ההערכה שיוצגו מבוססים על ניתוח תצפיות התנהגותיות ועל ניתוחים מילוליים של ראיונות הורים ושל שיחות בין הורים לילדיהם. שיטות התצפית והריאיון שילמדו יוצגו באמצעות סרטי ווידאו וקטעי ראיונות שנאספו ממחקרים בארץ ובארה"ב, באוכלוסייה קלינית ובאוכלוסייה נורמטיבית. כלי ההערכה שילמדו הם: (חשוב להדגיש כי הכלים שילמדו ייבחרו בהתאם לאוכלוסיות עימם עובדים הסטודנטים, ולכן חלק מאלו הרשומים כאן לא ילמדו או שכלי אחד ילמד לעומק בעוד האחרים יוצגו בפחות העמקה והתנסות). הערכת איכות התקשורת הרגשית בין הילד לדמות המטפלת באמצעות ה- AEED Autobiographical Emotional Event Dialogues – AEED הערכת איכות התובנה ההורית לעולמו הפנימי של הילד באמצעות ראיון התובנה ההורית (IA TIMB – This Is My Baby/Child – להערכת מידת המחויבות הרגשית של הורה מאמץ/אומן RDI- Reaction to Diagnosis Interview – להערכת התגובה ההורית לקבלת דיאגנוזה של ה MSSB – McArthur Story Stems Battery – להערכת ייצוגים של ילדים.

ד"ר אורן הרשקו

הגישה ההתייחסותית אינטרסובייקטיבי

מבוא לגישה ההתייחסותית אינטרסובייקטיבית קורס מבוא לזרם ההתייחסותי לתלמידי תואר שני בעבודה סוציאלית. הקורס יעסוק במקורות והתפתחות העכשווית של הגישה ההתייחסותית והאינטרסובייקטיבית, כולל המעבר מפסיכולוגיה של אחד לפסיכלוגיה של שניים, השלישי האנליטי, אינטרסובייקטיבי, טרנספרנס ואנאקטמנט, חלקי עצמי מרובים, דיסוציאציה כמבנה מארגן, הדדיות וחשיפה עצמית. עקב ספרות עשירה מאוד בתחום, נתמקד בעיקרי התיאוריה של סטיבן מיטשל, תומאס אוגדן, לואיס ארון, דניאל סטרן וג׳סיקה בנג׳מין. בסיום הקורס יש להגיש עבודה מסכמת.

המעבר לאימהות – חווית האם

בקורס זה נעסוק בחוויה הסובייקטיבית של האישה בתהליך של המעבר לאימהות שהנו חלק ממעגל החיים הנשי. בהתאם לכך נעסוק בשלבים של הרצון להרות, טיפולי פוריות, הריון, הריון בסיכון גבוה, מצבים של אובדן הריון, לידה, ראשית האימהות וגיל המעבר. נתמקד במצבים בהם מסיבות שונות נשים חוות קשיים רגשיים בשלבים אלו. בהמשך לכך נעסוק במענה הטיפולי – מקצועי שניתן להציע להן. נתייחס גם להיבטים חברתיים ותרבותיים המשפיעים על הנשים בהתמודדויות השונות שיוצגו. נתבונן על התהליכים מבחינה תאורטית ומבחינה יישומית - קלינית. התכנים התאורטיים יכללו שילוב בין גישות שונות מהעולם הפסיכו דינמי: מגישתו של פרויד, דרך גישות יחסי אובייקט ועד הגישות האינטר סובייקטיביות. כמו כן יוצגו גישות טיפוליות יותר ממוקדות כמו הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי, טיפול תמיכתי, מערכתי ועוד. בהתאם לכך יעשה שילוב בין כותבים קלאסיים, כגון וינקוט , קלין, סטרן ובנג'ימין ובין כותבים וחוקרים עדכניים. נעזר בדוגמאות מהספרות והתקשורת לצורך המחשת חוויות של נשים בשלבים שונים של מעגל הפוריות והמעבר לאימהות. מטרות הקורס – תוצאות למידה - הרחבת והעמקת ההבנה של החוויה הסובייקטיבית של האישה בשלבים שונים של מעגל הפוריות והמעבר לאימהות. - התייחסות להתערבויות הטיפוליות המתאימות לנשים בהתמודדויות השונות שיוצגו. מבנה הקורס: שילוב בין הרצאות לדיונים בכיתה. התלמידים יוזמנו לשלב בדיונים דוגמאות מעבודתם הקלינית. במהלך הקורס יתקיימו כשלושה רפרטים שמטרתם להרחיב בסוגיות ספציפיות ולשלב בין התאוריה לעשייה המקצועית. דרישות הקורס: נוכחות חובה*, קריאת מאמרים, השתתפות בדיונים, הגשת תרגיל אמצע קורס והגשת עבודה מסכמת.

לא בטוחים מה לשלב עם עבודה סוציאלית?

ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך 

אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.

תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>

במה תוכלו לעסוק בסיום הלימודים?

  • טיפול פרטני בטראומה
  • טיפול בבריאות הנפש
  • טיפול משפחתי וזוגי
  • ניהול במערכות רווחה
  • עבודה בקליניקה פרטית
  • הובלת מיזמים חברתיים
  • פיתוח מדיניות חברתית
  • תפקידי מפתח ברווחה
  • ועוד…

אם מעניין אותך לפתוח את עולם התוכן שלך, יש לנו כמה מסלולים בעולמות משיקים:

תואר שני בעבודה סוציאלית עם התמחות במנהיגות ושינוי חברתי
תואר שני בעבודה סוציאלית עם התמחות בקליני – הרחבת הידע התיאורטי והפרקטי בתחום הטיפול הקליני בפרספקטיבה של מקצוע העבודה הסוציאלית.
תואר שני בעבודה סוציאלית עם התמחות בטיפול משפחתי וזוגי – הרחבת הידע התיאורטי והפרקטי בתחום משפחה, זוגיות והורות מתוך פרספקטיבה מערכתית.
תואר שני בעבודה סוציאלית עם התמחות בשיקום ובריאות-קליני – הרחבת הידע התיאורטי והפרקטי בתחום השיקום, במטרה להשתלב בעבודה עם אנשים עם מוגבלויות שונות.
תואר שני בעבודה סוציאלית עם התמחות בילד ונוער-קליני – הרחבת הידע התיאורטי והפרקטי בהתפתחותם של ילדים ובחשיבות קשרי הורה-ילד להתפתחות.
תואר שני בעבודה סוציאלית עם התמחות בטראומה-קליני – הרחבת הידע התיאורטי והפרקטי במתן סיוע לנפגעי וניצולי טראומה.
תואר שני בעבודה סוציאלית עם התמחות בשילוב אמנויות – קליני – הרחבת הידע התיאורטי, החוויתי והמעשי בשימוש באמצעים יצירתיים ואמנותיים מגוונים בעבודה סוציאלית על ענפיה השונים.
תוכנית ההשלמות לקראת תואר שני בעבודה סוציאלית
תואר שני בעבודה סוציאלית – תוכנית מבח”ר

אז איך מתקדמים?

 

בחירת
תואר

»

בוחרים את התואר שמעניין אותך. אפשר יותר מאחד!

 

הרשמה
לתואר

»

נרשמים לתארים שמעניינים אותך לפי עדיפויות

 

סטטוס
קבלה

»

עוקבים אחר סטטוס הקבלה באזור האישי

לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תוכניות דומות שיכולות לעניין אותך

מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (: