דף הבית » תוכניות דוקטורט » לימודי דוקטורט בעבודה סוציאלית
לימודי דוקטורט בעבודה סוציאלית (Ph.D.)
הסטודנטים והסטודנטיות מבצעים מחקר מקורי בהנחיית חברי סגל בית הספר, תוך שיתוף פעולה עם שירותי רווחה וארגונים חברתיים. המחקר מתמקד במגוון תחומים הכוללים התערבות טיפולית, עבודה קהילתית, מדיניות רווחה, טיפול במשפחה, ילדים ונוער בסיכון, זקנה, בריאות הנפש, אלימות במשפחה ועוני והדרה חברתית.
במהלך התואר, הסטודנטים משתתפים בסמינרים מחלקתיים, מפתחים מיומנויות מחקר מתקדמות ותורמים לקידום הידע והפרקטיקה בתחום העבודה הסוציאלית. מעוניינים לדעת עוד? צרו קשר עם מזכירות בית הספר וגלו כיצד גם אתם יכולים להיות חלק מעתיד המחקר בתחום.
הכירו את הצוות שלנו






- מועמדים בעלי תואר “מוסמך” (מ”א) בעבודה סוציאלית מאוניברסיטה מוכרת בארץ, אשר השיגו ציון ממוצע של 86 לפחות בלימודי התואר השני, וציון 86 לפחות בעבודת הגמר המחקרית.
- מועמדים בעלי תואר מוסמך במדעי הרווחה והבריאות, מדעי החברה ומשפטים, חינוך ומדעי הרוח, אשר השיגו ציון ממוצע של 86 לפחות בלימודי התואר השני, וציון 86 לפחות בעבודת הגמר המחקרית.
- מועמדים בעלי תואר מוסמך שאינו מתחום מדעי הרווחה והבריאות, יציגו עותק של עבודת הגמר המחקרית לוועדת הדוקטורט לבחינת עמידתם בקריטריונים של מדעי הרווחה והבריאות.
- מועמדים בעלי תואר מוסמך מאוניברסיטאות מוכרות בחו”ל וכן מוסמכי אוניברסיטאות בעלות שלוחות מוכרות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, יחוייבו לעמוד בהצלחה בבחינת ה- GRE
*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
הלימודים מחולקים לשני שלבים: שלב מחקר א’ ושלב מחקר ב’.
שלב מחקר א’: משך הלימודים בשלב מחקר א’ לא יעלה על שנה מתום הסמסטר שבו החלו הלימודים (כולל חופשת הסמסטר/הקיץ). במהלך תקופת הלימודים בשלב מחקר א’ יש להכין את הצעת המחקר, לקבל את אישור המנחה/ים להצעה, להגישה לעיון הוועדה החוגית ללימודי תואר שלישי ולעמוד בדרישות אחרות שייקבעו.
שלב מחקר ב’: משך הלימודים בשלב מחקר ב’ לא יעלה על שלוש שנים. במהלך תקופת הלימודים בשלב מחקר ב’ יש להשלים את כתיבת עבודת הדוקטורט.
דוגמאות לקורסים

לקראת שילוב באקדמיה
תיאור הקורס ומטרותיו קריירה אקדמית אינה תוצאה בטוחה לאחר סיום תואר הדוקטורט בהצלחה. שוק העבודה האקדמי תחרותי מאוד וצריך חשיבה מראש והכנה הדרגתית בשלבי הדוקטורט כדי להתכונן להיכנס לשוק התחרות עם ביטחון לאחר סיום התואר. הקורס מאפשר לדוקטורנטים היכרות עם היבטים שונים של עולם האקדמיה ועם משימות אקדמיות מרכזיות. נושאי הקורס כוללים: מהי אקדמיה? מחקר וכיצד לתקשר ממצאים? כתיבת מאמר? כתיבת בקשה למענקי מחקר? פוסט-דוקטורט? חיפוש משרה אקדמית? הגשת מועמדות? ראיון עבודה ותהליך הקבלה? דרגות אקדמיות וקידומים? ונושאים אחרים שיעניינו את המשתתפים.

בניית ידע בעבודה סוציאלית
קורס זה הנו סמינר מתקדם במסגרת תוכנית הדוקטורט. מטרת הסמינר הנה לחקור במשותף עם הסטודנטים את תהליכי הבניית הידע וחשיבה תיאורטית במדעי החברה: מהי הבנייה של ידע, השימוש בהמשגה ותיאוריה כבסיס למחקר, ותהליכי פיתוח רעיונות ותיאוריות. הסמינר הנו דיאלוגי באופיו , מבוסס על השתתפות פעילה של הסטודנטים, ומכוון לתרום ולהעשיר את תהליכי הבניית הידע החל משלב סקירת הספרות וגיבוש המודל התיאורטי במחקר, תוך דגש על תהליכי המשגה ואינטגרציה של גופי ידע שונים, דרך שלב תכנון מודל המחקר, תכנון הדגימה ואופן ניתוח הנתונים, ועד לניתוח הנתונים וכתיבת הדיון. הקורס מיועד לסטודנטים במסלול הכמותני והאיכותני כאחד. הסטודנטים מוזמנים להציע ולהעשיר את הדיון בהצעות וכיוונים משמעותיים נוספים משלהם. דגש מרכזי יינתן לפרספקטיבה ההבנייתית כמודל על להבנת תהליכי הבניית ידע במדע ובכלל, הרלבנטי הן במחקר איכותני והן במחקר כמותני.
לא בטוחים מה לשלב עם עבודה סוציאלית?
עם סיום הלימודים, הבוגרים והבוגרות שלנו ממשיכים בדרכם המחקרית באקדמיה, שואפים להשתלב בסגל האקדמי במוסדות להשכלה גבוהה ותורמים לקידום הידע בתחומם. הכישורים והניסיון שרכשו במהלך לימודיהם מכשירים אותם להוביל פרויקטים מחקריים חדשניים ולהנחות את הדור הבא של חוקרים. רבים מבוגרינו מתחילים את דרכם כחוקרים פוסט-דוקטורט במוסדות מובילים בארץ ובעולם, צוברים ניסיון בינלאומי ומרחיבים את רשת הקשרים המקצועית שלהם. לצד הקריירה האקדמית, חלק מהבוגרים משלבים את מומחיותם בתעשייה, בייעוץ, או בתפקידי מפתח במגזר הציבורי והפרטי ומיישמים את הידע האקדמי לפתרון אתגרים מעשיים.
אז איך מתקדמים?
לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תוכניות דומות שיכולות לעניין אותך
רוצים ללמוד עוד? אנחנו כאן כדי לעזור
מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (:
