דף הבית » תוכניות תואר שני » לימודי תואר שני באנתרופולוגיה עם התמחות באנתרופולוגיה רפואית ופסיכולוגית
לימודי תואר שני באנתרופולוגיה עם התמחות באנתרופולוגיה רפואית ופסיכולוגית (M.A.)
אנתרופולוגיה רפואית חושפת את האופן שבו תרבויות שונות מבינות ומטפלות בבריאות וחולי. התוכנית מתמקדת בהבנת הממשק בין תרבות ובריאות באמצעות מחקר אתנוגרפי, המשלב עבודת שדה, תיאוריה ומבט השוואתי. הסטודנטים והסטודנטיות רוכשים כלים לניתוח מערכות בריאות בהקשרן התרבותי והחברתי.
לימודי תואר שני באנתרופולוגיה עם התמחות באנתרופולוגיה רפואית ופסיכולוגית משלבים קורסי ליבה אנתרופולוגיים עם התמחות ייחודית בתחום הבריאות. התוכנית כוללת פרקטיקום בארגוני בריאות וקורס המשלב סיורי שטח במוסדות בריאות, רווחה ובריאות הנפש. המשתתפים והמשתתפות בתוכנית מתנסים במחקר יישומי ותיאורטי בסביבות בריאות מגוונות.
התוכנית מקדמת מחקר חדשני בתחום האנתרופולוגיה הרפואית. המחקר מתמקד בהבנת תפיסות תרבותיות של בריאות וחולי, בחינת מערכות רפואה מסורתיות ומודרניות, וניתוח ההשפעות החברתיות והתרבותיות על בריאות וטיפול רפואי.
לקבלה למסלול ללא תזה (מסלול ב’)
תואר ראשון בתחומים רלוונטיים ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
דרישות נוספות:
∙ ראיון קבלה אישי עם יו”ר ועדת מ.א. (לקראת הריאיון יישלחו במייל שני מאמרים – אחד בעברית ואחד באנגלית – ובמהלך הריאיון יתקיים עליהם דיון)
∙ בחינת קבלה באנגלית לבדיקת רמת בסיס באנגלית
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.
לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות המחלקה.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)
למעבר למסלול עם תזה (מסלול א’)
המעוניינים לעבור למסלול זה יתבקשו למצוא מנחה ולהגיש, בתיאום עם המנחה, הצהרת כוונות בנושא המחקר המבוקש בהתאם למסמך הנחיות. בהמשך תוגש גם הצעת מחקר שתצטרך לקבל את אישור וועדת המ.א. של החוג. שלב זה אמור להסתיים עד תחילת הסמסטר הרביעי ללימודי הסטודנט.ית (תחילת סמסטר ב’ בשנה ב’ לסטודנטים שהתחילו ללמוד בסמסטר חורף).
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות.
מסלול ב’ עם בחינת גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. בסיום הלימודים לאחר סיום חובות השמיעה, הגשת כל העבודות וקבלת כל הציונים, ישנה בחינת גמר מסכמת. בחינת הגמר מסכמת ובודקת את הידע וההבנה בספרות האנתרופולוגית העדכנית. הבחינה תתבסס על רשימה ביבליוגרפית שתפורסם מראש.
בנוסף לקורסים חייבים סטודנטים של החוג להשתתף בפורום האנתרופולוגי, המתקיים מספר פעמים בסמסטר. הפורום הוא מפגש של קהילת האנתרופולוגים באוניברסיטה ואורחים נוספים שבו נדונות סוגות עכשוויות באנתרופולוגיה.
לא בטוחים מה לשלב עם אנתרופולוגיה עם התמחות באנתרופולוגיה רפואית ופסיכולוגית?
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
במה תוכלו לעסוק בסיום הלימודים?
- עבודה במערכת הבריאות
- ייעוץ לארגוני בריאות
- מחקר אקדמי וקליני
- ייעוץ כשירות תרבותית
- פיתוח תוכניות תרבותיות
- ניתוח שירותי בריאות
- פיתוח מדיניות
- פעילות בעמותות חברתיות
- ועוד…
אם מעניין אותך לפתוח את עולם התוכן שלך, יש לנו כמה מסלולים בעולמות משיקים:
אז איך מתקדמים?
לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תוכניות דומות שיכולות לעניין אותך
רוצים ללמוד עוד? אנחנו כאן כדי לעזור
מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (:
